Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2014

Teknologi pertanian tepat

Imej
Padi atau nama saintifiknya, Oryza sativa, merupakan makanan ruji bagi setiap rakyat di Malaysia dan negara-negara Asia. Dianggarkan seorang dewasa di Malaysia memerlukan hampir 77 kilogram (kg) beras setiap tahun menjadikan makanan asas tersebut amat penting kepada negara.

Jelapang padi di negara ini juga tidak kurang luasnya, di samping penggunaan baka dan varieti padi yang berkualiti tinggi setanding dengan negara-negara luar.

Di mana silapnya apabila kualiti beras yang dihasilkan masih tidak dapat menandingi beras dari luar negara.

Oleh itu ada alasan yang kukuh kenapa teknologi perlu memainkan peranan membantu memainkan peranan penting dalam usaha memperkasa industri padi dan beras tempatan.

Senario semasa menunjukkan tahap sara diri (SSL) keperluan beras negara masih kekal sebanyak 70 peratus manakala selebihnya adalah diimport.

Kerajaan telah menyasarkan kadar SSL meningkat sehingga 100 peratus menjelang 2015 apabila mendapati bekalan beras negara hanya mampu bertahan selama tiga bu…

Kursus Affiliate

Imej
PERHATIAN!
Mahukah Anda Jika Saya Tunjukkan Bagaimana Menjana Income Lumayan Di Internet Tanpa Perlu Menjual Produk Sendiri?

Inilah teknik sama yang telah saya gunakan sehingga berjaya menjana lebih RM14,508 di internet tanpa menjual produk saya sendiri!

Jom berhenti merokok

Imej
Ketahui Bagaimana Anda Boleh Berhenti Merokok Untuk Selama-lamanya Dalam Masa 3 Minggu Tanpa Perlu Mengambil Sebarang Ubat atau Herba atau sebarang makanan pelik!

Jana wang di rumah

Imej
SUDAH BOSAN BEKERJA DI PEJABAT?
INGIN LUANGKAN LEBIH BANYAK MASA BERSAMA KELUARGA? SUDAH TIBA MASANYA UNTUK ANDA MENJANA PENDAPATAN HANYA DARI RUMAH!

77 tip dan teknik dekorasi bajet

Imej
Ya! Kediaman Anda Akan Berubah Menjadi Cantik Dan Menarik Tanpa Perlu Berbelanja Lebih. Ingin Tahu Caranya?

Bisnes burger

Imej
Ramai yang menyedari bahawa bisnes burger mempunyai potensi yang besar untuk buat duit jika dilakukan dengan betul dan bersungguh-sungguh. 

Mungkin di luar sana, agak sukar untuk mendapat panduan terutamanya daripada pengusaha yang berjaya jadi saya kongsikan di sini tip bagaimana untuk buat duit dengan bisnes burger.

Ingin buat duit dengan bakul rotan?

Imej
Assalam.

Adakah anda berminat menjalankan perniagaan hanya dari rumah?

Tahukah anda bahawa rotan merupakan sumber yang baik dan murah untuk bermula.

Sekiranya berminat, boleh klik di gambar di bawah.

Jom langsing

Imej
Sudah Jemu Dengan Pelbagai Kaedah Rawatan, Senaman, Ubat-ubatan Mahupun Amalan Diet Menguruskan Badan Yang Tidak Pernah Berhasil?
Mari Saya Tunjukkan Anda Teknik, "Bagaimana Menguruskan Badan Dengan Mudah & Selamat TANPA Perlu Mengambil Sebarang Pil Mahupun Menjalani Rawatan Pelangsingan Yang Mahal!"

Pesara Mardi jadi usahawan ternakan

Imej
Melangkah masuk ke Ladang Triple I di Kampung Tengah, Lenggeng, Negeri Sembilan kelihatan ladang jagung, kotak sarang kelulut, kandang biri-biri Dorper, reban ayam kampung dan kolam ikan tilapia. 

Semuanya dimajukan menggunakan teknologi Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI) untuk membangunkan tapak projek berasaskan teknologi ternakan dan tanaman. 

Selain itu terdapat teknologi sampingan seperti pemprosesan silaj daripada batang jagung dan rumput pilihan dan baja bio-organik bersasaskan mikroorganisma efektif 'GENKiMO'.

Ladang diusahakan oleh tiga anak muda, Mohd Inam-ul Hasan lulusan Diploma Lanjutan dalam Mekatronik; Mohamad Imranul Husian lulusan Ijazah Undang-Undang dan Mohamad Ikramul Iman yang masih menuntut di Institut Pertanian RISDA. 

Walaupun berkelulusan bukan dalam bidang pertanian tetapi darah yang mengalir daripada bapanya, Dr. Mohmad Mustafa, pesara MARDI telah menimbulkan minat dalam dunia pertanian. 

"Segalanya bermula deng…

Ebook Teknik 7 Naga

Imej
TEKNIK 7 NAGA
==========

Teknik ini akan mendedahkan:

1. Lubuk Berjuta Database Prospek Percuma.
2. Teknik Pukau Lebih Banyak Pelanggan.
3. Teknik Pemasaran Percuma Tanpa FB Ads.
4. Teknik Jimat Tak Perlu SMS.

..

Harga:

Ebook ini dijual dengan harga serendah RM50 sahaja!
..
pe
Bagaimana untuk melanggan ebook T7N?

BAYARAN RM50 UNTUK PEMBELIAN KE AKAUN :


MAYBANK : 1510-7116-7133
AHMAD HANIZAM BIN ABDULLAH

@

CIMB BANK : 0506-0078-123525

AHMAD HANIZAM BIN ABDULLAH


SMSkan

NAMA PENUH
NO. TRANSAKSI
ALAMAT EMAIL
KE
019-7589774 (Nizam)
Saya akan berikan link untuk anda download Ebook Teknik 7 Naga!