Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2015

Robert Kuok Kekal Individu Terkaya di Malaysia - Forbes

Imej
SINGAPURA: Tan Sri Robert Kuok dan beberapa hartawan perniagaan tempatan mengekalkan kedudukan masing-masing dalam Senarai Individu  Terkaya Malaysia anjuran Forbes, biarpun kekayaan mereka terbukti terjejas akibat penurunan harga minyak dan ringgit.

Kuok, 91, yang menjalankan perniagaan termasuk minyak sawit, gula, hartanah dan perhotelan, terus mengungguli kedudukan teratas bagi tahun ke-10 berturut-turut.
Kekayaannya, bagaimanapun, susut US$200 juta kepada US$11.3 bilion.

Menurut Forbes, Kuok Group menguasai beberapa syarikat yang tersenarai di  Hong Kong, Malaysia serta Singapura.  Kedudukan seterusnya disandang Ananda Krishnan dengan kekayaan bernilai  US$9.7 bilion, Tan Sri Quek Leng Chan (US$5.6 bilion), Tan Sri Lim Kok Thay  (US$5.5 bilion), Tan Sri Teh Hong Piow (US$5.4 bilion), Tan Sri Lee Shin Cheng (US$4.6 bilion), Tan Sri Yeoh Tiong Lay (US$3 bilion), Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhary (US$2.9 bilion), Goh Peng Ooi (US$1.55 bilion) dan Tan Sri Lee Oi Hian serta Datuk Lee Hau Hian…

Cypreme-Penawar Alternatif Moden Penyakit Kencing Manis

Imej
.
✔ Anda Ada Kencing Manis? 
✔ Cepat Letih? 
✔ Dahaga yang berlebihan dan kerap kencing pada waktu malam?
✔ Banyak Ubatan Anda Cuba Tapi Bacaan Gula Dalam Darah Tak Turun-Turun?

===============
Berita Baik Untuk Anda !
=============== 

✿ 9 Dari 10 Pengguna CYPREME® Hilang Kencing Manis Mereka Dan Sembuh Sepenuhnya.

✿ Jaminan Wang Dikembalikan Tanpa Banyak Soal Jika Kesan Positif Selepas Sebotrol Penggunaan. 

✿ Hanya Titikkan CYPREME® Dalam Air Mineral Anda Dan Minum Setiap Hari,Bacaan Gula Dalam Darah Turun Dan Kencing Manis Hilang Dalam 17 Hari 

===============
CYPREME® - 9 Dari 10 Pesakit KENCING MANIS Berpuas hati Menggunakannya 
===============

✯ Ianya SELAMAT Digunakan
✯ 100% Bahan Semulajadi
✯ HALAL
✯ PRODUK Muslim

===============
KEISTIMEWAAN CYPREME®
===============

Berfungsi Menurunkan Bacaan Gula
Berfungsi Merawat Luka-Luka Disebabkan Kencing Manis
Mengeluarkan Asid Yang Berbahaya Dari Badan
Melawan Kanser
Meningkatkan Ketahanan Badan

===============
ANDA DAH CUBA CYPREME® INI ?
DIJAMIN SELEPAS INI...
=…

Usahawan bumiputera perlu 
bijak pengurusan perniagaan

Imej
KOTA KINABALU 8 Feb. – Usahawan bumiputera perlu melengkapkan diri dengan kemahiran pengurusan perniagaan, pengetahuan keusahawanan serta bijak menjalin kerjasama dengan perusahaan lain.
Pembantu Menteri Pem­bangunan dan Kemajuan Teknologi Maklumat negeri, Datuk Hamisa Samat berkata, langkah itu penting bagi membolehkan usahawan meluaskan rangkaian, memanfaatkan teknologi terkini serta mengukuhkan kewangan perniagaan.
“Perancangan strategik dan ketelitian ini sudah tentu akan membantu usahawan menjana pendapatan daripada perniagaan yang diceburi.
“Bagi saya apa yang penting adalah jalinan kerjasama antara perusahaan lain perlu diperhebat agar rangkaian perniagaan mereka tidak tertumpu kepada sesuatu bidang sahaja,” katanya ketika berucap dalam majlis penutup Kursus Menyelenggara Peralatan Penghawa Dingin anjuran kementeriannya, di sini hari ini.
Kursus tiga hari bermula Jumaat lalu itu disertai 74 peserta dari sekitar Kota Kinabalu, Sipitang, Kuala Penyu dan Sandakan.
Dalam pada itu, Hamis…