Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2015

Anda ada masalah PARUT susah nak hilang?

Imej
"Ini dia penawar yang telah membantu hilangkan parut ramai orang di luar sana seperti anda!"

Dengan Azanis Scar Serum hanya disapu pada parut dengan pergerakan membulat, dua kali setiap hari sudah cukup untuk menghapuskan parut tegar yang ada pada kulit anda. Kandungan anti oksidan yang tinggi membantu untuk hasilkan sel kulit yang baru dan sihat.
Walaupun 10 tahun kesan parut yang ada pada kulit anda, dapat hilang dengan mudah.Hanya semudah sapu sahaja pada kesan parut baru atau lama dalam masa kurang dari 1 bulan anda boleh lihat kesan parut akan pudar.99.9% pengguna berikan ★★★★ pada Azanis Scar Serum selepas lihat kesan parut tegar hilang macam tak pernah ada parut.

Diluluskan KKM, diyakini halal serta dijamin berkesan.


DISKAUN HARI INI (hingga 11.59 pm)
WHATSAPP 
AZANIS 21 ke:
019-758 9774
DISKAUN dan CARA PEMBELIAN akan dihantar terus ke handphone anda dalam masa 5 minit!

Bagaimana Azanis Scar Serum mampu hilangkan kesan parut yang luar biasa?

Azanis Scar Serum memang dikenali s…

4 Cara merancang “exit plan” dalam bisnes

Imej
Bisnes yang baik adalah bisnes yang mempunyai ‘exit plan’. Kita tidak selama-lamanya boleh jaga bisnes kita. Ramai pemilik bisnes tidak merangka ‘exit plan’ untuk bisnes mereka. Idea bahawa bisnes kita boleh berikan duit setelah ketiadaan kita sukar dijadikan realiti. Baca konsep 4D oleh Brent Dees (Presiden Brent Dees Financial Planning) di bawah ini dan mula rangka ‘exit plan’ sekarang untuk bisnes kita. #1 – D untuk ‘Death’.Isu kematian adalah sebab utama kita rangka ‘exit plan’. Digalakkan buat perkara ini semasa proses memulakan bisnes. Kita tidak boleh jangka perkara ini. Ia bakal terjadi pada bila-bila masa sahaja. #2 – D untuk ‘Disability’.Rakan kongsi kita juga ada kemungkinan untuk jatuh dan tidak berdaya tolong kita jalankan bisnes. Masalah kewangan merupakan masalah utama bagi perkara ini. Jika terjadi, ‘exit plan’ boleh bantu dengan berkesan. #3 – D untuk ‘Divorce’.‘Exit plan’ juga boleh bantu jika kita tidak sehaluan lagi dengan rakan kongsi kita. Bagaimana selesaikan perkara ini…

Tahukah anda simpton-simpton Gout?

Imej
Gout adalah sejenis penyakit disebabkan lebihan asid urik di dalam badan yang tak dapat dikumuhkan dan ia berkumpul pada sendi dan menyebabkan kesakitan.
... Ia adalah salah satu penyakit yang paling lama dihidapi manusia sejak zaman dahulu kala lagi.
.
Walaubagaimanapun, hampir 80 peratus daripada penghidap gout tidak mengedari mereka sebenarnya menghidap gout pada peringkat awal, sehinggalah keadaan menjadi kritikal.
.
Ia sering dihidapi oleh kaum lelaki dalam lingkungan usia antara 30 hingga 60 tahun. Ia jarang sekali dihidapi oleh kaum wanita sebelum putus haid.


..
Jadi, mari kita sama-sama SEMAK SIMPTON-SIMPTON GOUT yang kadang kala kita terlepas pandang.
.
✯ Gout lazimnya menyerang ibu jari kaki.
✯ Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.
✯ Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.
✯ Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan.
✯ Sakit mungkin berlarutan berhari-hari, atau sekurang-kura…