Sabtu, April 26, 2008

Berbanding Membeli Produk..Beli Sahamnya

Tip # 5 daripada 9 :

....
Seseorang dan ramai lagi pernah bertanya kepada saya kenapa mereka tidak pernah kaya. Mereka selalu merasakan bahawa telah memperuntukkan sejumlah wang untuk simpanan namun tidak pernah maju ke hadapan dari segi kewangan. Jawapannya adalah mudah. Saya beritahu kepada mereka untuk berhenti membeli produk yang dijual syarikat berkenaan dan mula memebeli syarikat itu sendiri!
....
Soal selidik terbaru mendedahkan bahawa 27-30% pendapatan yang diperolehi oleh orang-orang kaya pergi ke dalam akaun pelaburan dan simpanan. Itu bukannya hasil daripada menjadi kaya, itu adalah kenapa mereka menjadi kaya.
Ia juga memerlukan komitmen dan pengorbanan daripada diri anda sebenarnya.
..
Apabila keazaman dan kesungguhansakitan untuk keluar daripada ikatan daripada perhambaan kewangan adalah lebih kuat daripada kesakitan untuk menugbah tabiat berbelanja anda, anda akan menjadi seorang yang kaya kelak. Samada berubah atau kekal hidup sebagimana sekarang.

Tiada ulasan:

Hadiah yang bermakna untuk ibu bapa anda

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. . Hadiah yg amat bermakna untuk ibu bapa anda!!! 🎁 🎁 . GREAT EASTERN TAKAFUL telah melancarkan...