Khamis, Jun 18, 2015

Kisah jutawan Thailand muflis 1997 menjadi jutawan semula


Di sini saya ingin berkongsi salah satu kisah ISPIRASI kejayaan seorang multijutawan yang pernah jatuh miskin (sehelai sepinggang) dan bangkit semula bergelar jutawan kembali. 
Pada tahun 1997, berlaku kegawatang ekonomi di Asia, Sirivat Voravetvuthikun seorang broker saham dan ahli perniagaan yang berjaya dengan sekelip mata semua kekayaannya hilang di sebabkan kejatuhan pasaran sahan dan pasaran hartanah di Thailand.
Banggunan Kondominium yang dibina tidak dapat dijual menyebab dia gagal membayar balik pinjaman bank. Di samping itu juga bagaimana seorangn jutawan berhadapan dengan pekerja kira-kira 40 orang . Beliau juga terpaksa menanggung pembelajaran 3 orang anaknya di England dan New Zealand.
Seorang jutawan, kini bergelar penjual sanwich di jalanan
Walaupun sudah diistihar muflis menanggung beban hutang yang besar, beliau terus berusaha dengan gigih untuk memperbaiki keadaan dan tabah untuk membina kembali empayar bisnes yang sudah lenyap. Perkara yang paling gigih dilaku dengan menjual sanwich dijalanan . Makanan yang dibawa dengan berjalan kaki seberat 2 kilo dibahu. Bayangkan seorang bekas jutawan melakukan kerja bergitu.
Pada hari pertama pernigaan sanwich berpeolehi keuntungan sebanyak 14 dollar hanya 6 kotak sahaja yang terjual. Lebihan sanwich tersebut pula di sumbangkan kepada badan kebajikan. Beliau tidak menjualnya kembali, keesokan beliau mencuba kembali dan apa yang pasti makan yang dijual mestilah segar dan bermutu. Saban hari peniagaan semakin maju dengan sikap ketekunan beliau.
Isteri Sirivat bukan seorang tukang masak, apa yang dihasilkan adalah dari usaha yang gigih untuk memastikan apa yang dihasilkan adalah yang terbaik. Usaha keras Sirivat menjadi pendorong pengusaha lain untuk berkerjasama dengan beliau dan Sirivat dapat mengetuai penjual-penjual sanwich jalanan di Kota Bangkok. Di sini juga Sirivat telah mengambil pekerja jalanan tersebut untuk berkerja dengan beliau dan menjadi pekerja mahir dalam pembuatan sanwich.
Di Samping itu juga dia juga mengambil pekerja lamanya untuk sama-sama berniaga. Apa yang paling menyedihkan , kenalan yang sama-sama kaya dahulu hanya membunyikan hon kereta saya. Terlintas dalam fikirannya " kenapa kawan tidak beli Sanwich aku sedangkan mereka tahu bahawa sekarang aku susah ?. Pernah juga dia dihalang untuk berniaga kerana berniaga dikawasan larangan.
Namun Sarivat tidak pernah putus segala halangan yang dihadapi menjadi semangat yang untuk terus berjaya. Ada yang mengatakan menjual sanwich adalah perniagaan yang sukar memperolehi keuntungan kerana rata rakyat Thai perlu nasi sebagai makanan harian mereka. Beliau berkata bahawa beliau tidak memikirkan perkara tersebut pada mulanya kerana apa yang ada di fikirannya pada ketika itu adalah untuk mendapatkan wang.

14 tahun KINI !!!!
Kini sesudah 14 tahun berlalu Sirivat masih menjual sandwich. ‘Ya, hari ini saya gembira,’ kata Mr.Sirivat. Disebabkan krisis ekonomi maka saya menemui sebuah perniagaan baru. Beliau telah di temubual oleh 121 buah syarikat media internasional dan 262 syarikat media tempatan. Ini termasuklah CNN, BBC WORLD, CNBC, NHK, AP, NEW YORK TIMES dan LOS ANGELES TIMES.
Kini beliau yang semakin berjaya dengan penjualan sandwichnya telah mengembangkan perniagaan beliau kepada produk-produk lain dan mempunai seramai 6,000 orang pekerja dan beliau kini telah menjadi seorang penceramah (speaker) jemputan yang bertaraf antarabangsa. Beliau juga berjaya membuka 3 buah kedai kopi yang terkenal di kota Bangkok.
Apabila ditanya kembali kepada beliau bagaimana boleh bangun semula dan berjaya hanya dengan menjual sandwich, beliau menjawap,
‘ Jangan memandang rendah bisnes apapun yang dilakukan kerana kita boleh mendapat keuntungan yang tinggi apa-apa perniagaan sekalipun asalkan dilakukan dengan cara yang betul. Kejayaan yang saya kecapi sekarang bukanlah mudah, bayangkan disaat saya berada dipuncak kejayan, saya jatuh dan saya bangun kembali dari kosong"

"KEKUATAN SAYA ADA DI DALAM DIRI IATU SEMANGAT JUANG YANG TINGGI.” 
Jawab beliau
kredit blog http://bit.ly/1dJCkLk

Sabtu, Jun 06, 2015

Lubuk Barang MurahJika anda salah seorang dari :

 Peniaga Online Kecil-Kecilan
 Berniaga Secara Dropship
 Kaki Shopping Online
 Baru Nak Berjinak-jinak Berniaga Secara Online

Mahu tak jika saya nak bantu anda untuk DAPATKAN PRODUK JUALAN pada harga yang TERSANGAT MURAH?

Jika YA.. Teruskan bacaan anda.

Sebelum itu saya kenalkan diri saya, saya Ismail Arsad, mula berniaga secara Online sejak 2006 dan kini sepenuh masa berniaga secara Online. Bermula dari platform Lelong dan Ebay, kini saya beralih ke Facebook , Instagram dan beberapa platform lain. Selain dari berniaga produk fizikal, saya juga ada membantu rakan-rakan yang mana mereka mahu memulakan bisnes secara Online dan yang mana dah pun berniaga untuk memantapkan perniagaan mereka.

Dan sepanjang saya bersama-sama membantu mereka untuk menjalankan perniagaan, terdapat beberapa persamaan masalah yang sering mereka hadapi iaitu.

 Harga Kos Barang Mahal
 Tak Tahu Nak Cari Pembekal Dimana
 Pembekal Kenakan Harga Yang  Tinggi ( lagi-lagi lepas GST )
 Kadar Keuntungan Sedikit Kerana Kos Produk Tinggi
 Nak Cari Pembekal Yang Lebih Murah Tapi Tak Tahu Dimana
 Rasa Nak Order Terus Dari China, Tapi Dengar Kata Kena Beli Borong Baru Dapat Murah

Dan banyak lagi, terutamanya masalah berkaitan pembekal produk jualan..
Jadi, sepanjang saya membantu dan guide mereka, saya juga telah sediakan satu sesi khas dimana kami sama-sama Brainstorm untuk mengkaji produk bagaimana yang mendapat permintaan tinggi di internet, dan dalam sesi tersebut juga saya bongkarkan pada mereka beberapa lubuk pembekal yang mana mereka boleh dapatkan produk jualan pada harga yang sangat rendah, sama ada nak beli borong, nak buat dropship, malah nak beli 1 unit pun ada yang boleh dapat sama seperti harga borong.

Sebelum tu, saya nak tunjukkan beberapa contoh
Produk ini saya sendiri pernah jual dulu. Harga jualan di Facebook CUMA RM50.
Tapi berapa harga modal?
Bawah kiri = harga supplier tempatan
Bawah kanan = harga supplier luar ( 1 yuan = RM0.60) = Rm4.xx

Yang ini pula. Harga jual kalau untuk 2m ni tak mahal. Cuma RM350-RM400.
Tapi tgk harga modal.. ermm. 166 yuan je.
Adalah dalam RM120 kalau convert.
Mahal ke murah?

Yang ini lagi BEST.. saya tak tahu berapa harga market di Malaysia sekarang.
Tapi bila tengok harga dari pembekal.. 

WOW! Serendah RM75 je?
Jadi, sebenarnya saya bukan sahaja kongsikan pada mereka bagaimana nak kaji apa produk hot diinternet, tapi saya dedahkan juga pada mereka mana nak dapatkan pembekal-pembekal dan bagaimana nak buat tempahan terus dari mereka.

Kebiasaannya satu sesi memakan masa 1-2 jam, tetapi atas kesibukkan masa ramai rakan-rakan yang memerlukan saya tak dapat nak bantu, untuk bersemuka dan duduk semeja dengan mereka bagi sesi ini. 

Jadi, atas dasar itu, dan permintaan beberapa rakan, saya sediakan mereka satu panduan dalam bentuk video yang mana didalam nya saya kongsikan : 
 Teknik bagaimana untuk mengkaji pasaran dan apa produk yang laku keras dipasaran. Sesuai bagi mereka yang masih tercari-cari produk apa nak jual.
 Saya kongsikan 3 lubuk tempatan dimana saya sering buat rujukan serta ambil barang untuk jualan pada harga yang murah
Saya juga kongsikan 3 lubuk yang mana anda boleh beli DIRECT terus dari negara pengeluar China dengan kos yang sangat-sangat rendah walaupun ambil pada 1 unit, dan anda boleh beli terus dari sana dengan cara yang amat mudah.
 Kebiasanya ada yang mendedahkan satu lubuk saja, tetapi dalam siri panduan ini saya berikan 6 sekaligus.
 BONUS : saya tunjukkan study case dan contoh produk yang saya sendiri pernah lakukan jualan, dimana produk yang Harga jualannya RM50 boleh didapati pada modal kurang dari RM10.
 Saya juga akan tunjukkan secara LIVE bagaimana saya lakukan order disalah sebuah lubuk termurah di China yang mempunyai 1001 jenis barang pada harga yang sangat rendah, tinggal anda cari sahaja lagi disana.
Dan disebabkan terdapat lagi permintaan untuk minta saya tunjukkan mereka sebagaimana yang saya telah ajarkan pada rakan-rakan lain sebelum ini, jadi, saya telah compile kan Siri Panduan tersebut dalam BENTUK DVD ROM supaya mudah untuk mereka tonton pada bila-bila masa, dan kali ini, saya juga nak kongsikan pada anda semua perihal berkaitan DVD Panduan tersebut
Baiklah tanpa buang masa anda baca bebelan saya ini, saya ingin

Memperkenalkan....

DVD PANDUAN LUBUK BARANG MURAH


Rahsia Kaji Dan Dapatkan Produk HOT Dipasaran
Dengan Harga Yang TERSANGAT MURAH
Satu panduan bagaimana anda boleh mendapatkan produk-produk jualan pada harga yang sangat rendah terus dari pembekal-pembekal tanpa melalui orang tengah
Baiklah, apa yang terkandung dalam DVD PANDUAN LUBUK BARANG MURAH ini?
Saya bukan sahaja DEDAHKAN dan BONGKARKAN berkaitan Lubuk Lubuk Supplier Murah Tempatan dan China , tetapi juga strategi asas bagaimana anda boleh kaji tentang produk apa yang laku di pasaran terutama pasaran internet.

Jadi ianya bersesuai untuk mereka yang 

Masih BARU dan BELUM buat bisnes secara online
Dah ada bisnes tapi TAK TAHU mana nak cari pembekal dengan harga yang rendah. 
Dah ada Bisnes dan nak UPGRADE jadi pemborong atau pembekal pula lepas ni, asyik ambik dropship atau ambil stok dengan org lain je kan 

Apa yang bakal anda perolehi dari DVD Tutorial ini ?

Bagi memudahkan pemahaman anda kandungan video akan menunjukkan contoh sebenar yang telah saya sendiri gunakan dan berdasarkan study case  dan pengalaman saya sendiri.

Sebanyak  7 Modul Utama terkandung dalam pakej DVD ini yang lebih fokus pada lubuk-lubuk tersebut

Mari kita lihat...>>  http://lubukbarangmurah.com/hop.php?ref=nizamsky


Peluang jana pendapatan dari rumah

Adakah anda berminat untuk bekerja dari rumah dan menjalankan membuat kerja yang ringkas mengikut kesesuaian masa anda tetapi dibaya...