Rabu, Mac 13, 2013

Rumpai Laut semula jadi yang amat tinggi khasiatnya


Pengenalan Rumpai Laut

Organik sarang burung laut amat dikenali oleh masyarakat China, Jepun, Taiwan, Hawaii, Britain dan Amerika serta asia sejak ribuan tahun yang lalu. 


Sebelah barat ia dikenali Seaweed, Hawai ”Limu”, Britain “purple laver”. Di bahagian Asia Timur dipanggil Rumpai Laut yang amat tinggi khasiatnya hampir menyamai sarang burung layang-layang.

Sarang burung laut merupakan 100% tumbuhan (Halal) semula jadi laut berbentuk alga kerana ia tidak memiliki akar, batang dan daun. Sarang burung laut sangat sempurna dari segi sifatnya yang biasa hidup di dasar laut cetek ditembusi cahaya matahari.


Kehidupannya memerlukan laut yang amat bersih, tidak tercemar dan ombak laut yang tidak kuat.


Istilah rumpai digunakan pada flora ini, lebih tepat lagi ia diistilahkan sebagai sayur-sayuran. Sarang burung laut ini mempunyai potensi yang besar dan meluas sebagai makanan (vegetarian & diet), perubatan, industri kecantikan dan industri lain.

*(Sarang burung laut ini di bungkus 100% semula jadi dari laut, mungkin ianya mempunyai sisa-sisa garam dan bau air laut)

Tiada ulasan:

Teknik rancang kewangan guna kompas kewangan

Teknik rancang kewangan guna kompas kewangan. Anda patut cuba ini Merancang kewangan dengan baik boleh buatkan kehidupan kita lebih te...