Isnin, November 01, 2010

Kaya hanya dengan iklan blog

Oleh - Connie S Monical

Perniagaan secara talian ialah salah satu trend terkini untuk mendapatkan wang tambahan. Dengan kepantasan arus perubahan teknologi, perniagaan ini semakin popular dan menarik lebih ramai penyertaan. Tambahan lagi, dengan keadaan ekonomi yang tidak stabil menyebabkan ramai yang menjadikan internet sebagai salah satu peluang keemasan.

Bukan sahaja melalui laman web, blog, forum, enjin carian, pusat sumber informasi, hiburan alternatif dan direktori; laman sosial juga adalah antara rangkaian popular mencari wang, antaranya Buka Facebook Dapat RM100 yang hangat tersebar di Facebook suatu ketika dahulu.

"Ramai menganggap perniagaan dari internet ini ialah kerja yang mudah kerana tidak perlu mengeluarkan peluh. Sebenarnya, kerja ini memerlukan individu yang rajin dengan melayari laman web, mempromosikan barang dan komunikasi yang rapat dengan blogger lain.

"Bermakna blogger juga perlu bekerja keras mencuri perhatian pengiklan untuk mengiklankan produk di laman web mereka," kata Pro-Weblogger, Faiz Suberi ketika ditemui Sinar Harian, baru-baru ini.

Antara faktor yang mendorong perniagaan internet kerana ekonomi tidak stabil, kos hidup meningkat, harga barang naik, hutang pinjaman yang banyak, pengangguran dan rakyat semakin celik IT. Namun faktor utama adalah disebabkan perkembangan Web 2.0 yang memberi peluang kepada sesiapa sahaja untuk berniaga di internet tanpa memerlukan kepakaran yang tinggi.

Dari segi sumber pendapatan blogger, ia tidak sentiasa tetap kerana bergantung pada tahap kreativiti. Oleh itu, blogger perlu lebih kreatif untuk bersaing dalam dunia perniagaan internet yang semakin sengit.

Menurutnya, pemasaran affiliate yang berteraskan komisen antara cara sering digunakan blogger dengan menggunakan ruangan iklan untuk memasarkan segala jenis produk syarikat atau pemilik produk dan juga perkhidmatan disediakan.

Kemudian blogger akan menerima komisen bergantung pada jumlah pembaca yang melayari laman web mereka atau setiap 'klik' pada ruangan iklan berkenaan. Pemasaran affiliate ini disukai ramai blogger kerana kadar komisen yang tinggi, iaitu boleh mencecah sehingga 30 hingga 75 peratus.

Katanya, perniagaan internet ini boleh mendapat keuntungan dalam tempoh setahun penglibatan secara sepenuh masa dan pendapatan bulanan boleh mencapai sehingga lima angka.

"Oleh itu, pendapatan bergantung pada disiplin diri. walaupun bekerja sendiri, namun pendapatan itu ditentukan oleh diri sendiri. Jika mahu pendapatan banyak, maka blogger perlu sentiasa aktif dalam talian setiap hari," katanya yang sudah terlibat dalam perniagaan internet sejak 2007 dan kini aktif sebagai pemaju laman web untuk syarikat-syarikat dan institusi.

Dalam kegembiraan mengejar pendapatan lumayan, blogger juga perlu beringat untuk menjalankan tanggungjawab dengan membayar cukai pendapatan kerana kerajaan telah memberikan kebebasan untuk berniaga dan memperoleh pendapatan dari internet, kini perniagaan internet adalah sesuatu yang sah dan diiktiraf sebagai bidang perniagaan yang profesional dan moden.

"Selain itu, individu yang terlibat dalam perniagaan internet ini haruslah tidak terbabit dalam mana-mana skim haram yang merugikan masa dan wang, seperti perniagaan MLM internet dan perniagaan yang menipu pengguna untuk memperoleh keuntungan cepat," nasihat Faiz kepada pengguna internet.
.
sumber : Sinar Harian

3 ulasan:

Ahmad Tarmizi berkata...

Slm,harap sudi tukar2 link dgn blog sy :)

Miji99
http://www.miji99.com/

Usahawan Bistari berkata...

ok. nanti saya linkkan blog saudara

master togel berkata...

KISAH NYATA..............
Ass.Saya ir Sutrisno.Dari Kota Jayapura Ingin Berbagi Cerita
dulunya saya pengusaha sukses harta banyak dan kedudukan tinggi tapi semenjak
saya ditipu oleh teman hampir semua aset saya habis,
saya sempat putus asa hampir bunuh diri,tapi saya buka
internet dan menemukan nomor Ki Kanjeng saya beranikan diri untuk menghubungi beliau,saya di kasih solusi,
awalnya saya ragu dan tidak percaya,tapi saya coba ikut ritual dari Ki Kanjeng alhamdulillah sekarang saya dapat modal dan mulai merintis kembali usaha saya,
sekarang saya bisa bayar hutang2 saya di bank Mandiri dan BNI,terimah kasih Ki,mau seperti saya silahkan hub Ki
Kanjeng di nmr 085320279333 Kiyai Kanjeng,ini nyata demi Allah kalau saya tidak bohong,indahnya berbagi,assalamu alaikum.

KEMARIN SAYA TEMUKAN TULISAN DIBAWAH INI SYA COBA HUBUNGI TERNYATA BETUL,
BELIAU SUDAH MEMBUKTIKAN KESAYA !!!

((((((((((((DANA GHAIB)))))))))))))))))

Pesugihan Instant 10 MILYAR
Mulai bulan ini (juli 2015) Kami dari padepokan mengadakan program pesugihan Instant tanpa tumbal, serta tanpa resiko. Program ini kami khususkan bagi para pasien yang membutuhan modal usaha yang cukup besar, Hutang yang menumpuk (diatas 1 Milyar), Adapun ketentuan mengikuti program ini adalah sebagai berikut :

Mempunyai Hutang diatas 1 Milyar
Ingin membuka usaha dengan Modal diatas 1 Milyar
dll

Syarat :

Usia Minimal 21 Tahun
Berani Ritual (apabila tidak berani, maka bisa diwakilkan kami dan tim)
Belum pernah melakukan perjanjian pesugihan ditempat lain
Suci lahir dan batin (wanita tidak boleh mengikuti program ini pada saat datang bulan)
Harus memiliki Kamar Kosong di rumah anda

Proses :

Proses ritual selama 2 hari 2 malam di dalam gua
Harus siap mental lahir dan batin
Sanggup Puasa 2 hari 2 malam ( ngebleng)
Pada malam hari tidak boleh tidur

Biaya ritual Sebesar 10 Juta dengan rincian sebagai berikut :

Pengganti tumbal Kambing kendit : 5jt
Ayam cemani : 2jt
Minyak Songolangit : 2jt
bunga, candu, kemenyan, nasi tumpeng, kain kafan dll Sebesar : 1jt

Prosedur Daftar Ritual ini :

Kirim Foto anda
Kirim Data sesuai KTP

Format : Nama, Alamat, Umur, Nama ibu Kandung, Weton (Hari Lahir), PESUGIHAN 10 MILYAR

Kirim ke nomor ini : 085320279333
SMS Anda akan Kami balas secepatnya

Maaf Program ini TERBATAS .

Jutawan Homestay

Sila klik di gambar untuk maklumat lanjut.